Headerbild

Minnesfond Karl-Gunnar Häggkvist

Till minnet av Karl-Gunnar Häggkvist som avled i juni 2024 så instiftas en minnesfond i samråd med familjen att förvaltas av Husums IF Skidor.

Husum Skidors fond till minne av Karl-Gunnar Häggkvist

Bakgrund

Karl-Gunnar Häggkvist eller Kalle. var under i princip hela sitt liv verksam och aktiv inom Husum Skidor. Till att börja med som aktiv skidåkare och sedermera som ledare, tränare, vallare och medlem i styrelsen under hela sitt vuxna liv. Trots att han inte hade några barn aktiv i föreningen under många år så fortsatte hans engagemang med samma driv och inställning. Hans engagemang slutade inte i klubben utan även inom Ångermanlands skidförbunds verksamhet var han med under många år som ledare och vallare. Hans engagemang sträckte sig även utanför skdisporten med många år inom fotboll och kyrkans verksamheter.

Alla som träffat och lärt känna Kalle under de senaste årtiondena har nog oftast träffat honom i rollen som vallare. Tusentals är de.skidor som Kalle med varlig hand preparerat för både vasaloppsåkare men än fler barn och ungdomar. Men nu har han vallat sina sista skidor åt oss.

Minnesfonden

För att hedra minnet av Karl-Gunnar så har hans familj och i samråd med föreningen beslutat att starta en minnesfond som skall kunna ge uppmuntran till medlemmar inom föreningen som gör en ideell insats för föreningen.

Minnesfonden är avsedd att användas för att dela ut stipendium till en eller flera personer inom föreningen som gör berömvärda insatser i föreningens anda. Stipendiet kan ges till person-/er som på olika sätt bidrar till föreningens verksamhet genom arbetsinsatser, ideellt engagemang, bidrar till föreningens utveckling eller på annat sätt verkar för föreningens bästa.

Stipendiet kan tilldelas alla personer med medlemskap i föreningen oavsett ålder.

Stipendiet

Beloppet på stipendiet beslutas av styrelsen för Husums IF Skidor och går oavkortat till de personer som utses. Mottagaren av stipendiet utses av styrelsen i samråd med representanter för familjen efter Karl-Gunnar Häggkvist. Familjen kan överlåta helt till styrelsen för Husums IF Skidor att utse mottagare av stipendie.

Utdelning av stipendie sker en gång per år vid tidpunkt vald av styrelsen för Husums IF Skidor.

Skänka till fonden

Vill man skänka en gåva till minnesfonden så kan man göra det genom att sätta in pengar på:

Bankgiro 5222-5406 eller Swish: 123 089 85 85

Skriv meddelande:

Minnesfond Karl-Gunnar Häggkvist

Adress

Husums IF SK - Skidor Utås 100 896 91 Husum

Kontakt

E-post: info@husumskidor.se

Drivs med KlubbenOnline

Logga in

SPONSORER 2023-2024