Headerbild

Kategorier

Husum Skidor ny ägare till Degersjön!

2021-07-02 i Allmänt

Efter flera år av diskussioner har Husum Skidor tagit över Degersjöns friluftsområde. - en historisk dag för Husum Skidor och för Husumborna!

Dialogen mellan föreningen och kommunen som har ägt området har pågått under många år. Men under de senaste 2 åren har vi i föreningen känt att ska vi få någon utveckling av anläggningen så var det nödvändigt för föreningen att ta över ägandet. Det innebär naturligtvis en stor utmaning att äga hus och fatigheter som ska skötas om, men då underhållet varit ytterst bristfälligt av kommunen under de senaste 10 åren så kände vi att vi har inget val.

Anläggningen är för fin för att stå och förfalla. Den är viktig för föreningens verksamhet och dessutom viktig för Husum som samhälle - då det är många som nyttjar den såväl sommar som vintertid.

För själva skidspåret har det skrivits ett arendeavtal medans föreningen äger själva elljusanläggningen runt spåret.

Nu när avtalet är på plats så kommer vi att ta fram en lista med åtgärder som behöver göras. Det handlar om upprustning och utveckling av området. Vi har en grundplan på vad vi vill göra, men då det mesta ska ske på ideell basis så får saker och ting ta lite tid. 

  • Upprustning av byggnaderna
  • Upprustning av elljusspåret
  • Tillskapa en aktivitetsyta för både vinter- och sommaraktiviteter.

Arbetet kommer att kräva många ideella arbetstimmar från våra medlemmar, som vi också hoppas ska bli ännu fler, då det verkligen blir "vår" anläggning. Det kommer att behövas arbetskraft som kan snickra, måla, gräva, fälla träd, dra ris, städa - Ja allt möjligt som hör till ett sådant utvecklingsprojekt.

Om ni känner att ni vill vara med och hjälpa till med det här arbetet så är ni varmt välkomna att höra av er till undertecknad.

Nu siktar vi på en uppgradering av anläggningen till - Degersjön 2.0!

Hälsningar

Ulrik Ulander
Ordförande
Husums IF Skidor
ulrik.ulander@gmail.com

Adress

Husums IF SK - Skidor Utås 100 896 91 Husum

Kontakt

E-post: info@husumskidor.se

Drivs med KlubbenOnline

Logga in

SPONSORER 2023-2024