Headerbild

Kategorier

All tävlingsverksamhet pausas

2020-11-18 i Allmänt

Prenumerera via:

RSS

Svenska Skidförbundet har beslutat att pausa all tävlingsverksamhet i Sverige till och med den 8 december. Enstaka tävlingar som Svenska Skidförbundet bedömer har särskild betydelse kan fortfarande genomföras.

Efter dialog med berörda arrangörer har Norrbottens och Västerbottens Skidförbund valt att pausa all planerad tävlingsverksamhet i respektive län. Svenska Skidförbundet har förutom detta även valt att pausa samtliga tävlingar till och med den 8 december. De internationella elittävlingar som Svenska Skidförbundet bedömer är av särskild betydelse, exempelvis i Idre och

Bruksvallarna, kommer fortfarande att genomföras. Även dessa kan ställas in om läget förvärras ytterligare.
– Vi förstår att detta är ett mycket tråkigt besked men Svenska Skidförbundet vill göra det vi kan för att minska smittspridningen. Ett av våra grundläggande mål är att förbättra folkhälsan och på detta sätt hjälper vi till att minska resandet och antalet tillfällen och platser där många människor samlas, säger förbundsdirektör Ola Strömberg.

Svenska Skidförbundet återkommer med besked senast fredagen den 4 december vad som gäller för de tävlingar som är planerade att genomföras efter den 8 december. 


Skärpta lokala allmänna råd
För många regioner med skärpta lokala allmänna råd gäller bland annat att avstå från att delta på idrottsträningar och tävlingar. Detta gäller dock inte idrottsträningar för barn och ungdomar födda 2005 eller senare.

Reglerna gäller inte heller för yrkesmässig idrott. Svenska Skidförbundets definition på yrkesmässig idrottare är:

En åkare med aktiv FIS-licens och där idrottsutövningen är åkarens huvudsakliga sysselsättning (dvs över 50 procent). Båda villkoren måste vara uppfyllda för att undantaget ska kunna tillämpas.

LÄS MER:
Lokala allmänna råd region för region - Folkhälsomyndigheten
Svenska Skidförbundets informationssida under coronapandemin
Riksidrottsförbundets informationssida under coronapandemin

Adress

Husums IF SK - Skidor Utås 100 896 91 Husum

Kontakt

E-post: info@husumskidor.se

Drivs med KlubbenOnline

Logga in

SPONSORER 2023-2024