Headerbild

Kategorier

På förekommen anledning, ett förtydligande!

2017-11-21 i Allmänt

Prenumerera via:

RSS

Som en del märkt har vår snögrupp börjat jobba med att ställa i ordning för att våra barn och ungdomar skall kunna åka skidor på den snö som vi fått under helgen. Tyvärr verkar några tro att vi även bygger promenadväg, det gör vi inte!

Vi ber alla på förekomman anledning att tänka på att vi i Husums IF Skidklubb lägger ned mycket tid och pengar på att försöka sköta Degersjöns friluftsområde så gått vi kan, då med fokus på skidspåren.

Vi lägger många hundratals timmar varje säsong på att tillverka snö, köra ut snö, pista och spåra i snön, samt givetvis även ta hand om all natursnö som kommer. Utöver alla timmar kostar det även maskiner och drivmedel samt underhåll av dessa för att utföra detta arbetet.

Varför gör vi detta?

Jo, vi vill att våra barn, ungdomar samt motionärer i Husum med omnejd skall ha någonstans att åka samt träna på längdskidåkning.

Vi gör det alltså inte för att det skall finnas plana och släta ytor att promenera på, med eller utan hund, då är ni här under fel årstid! Under vår, sommar och höst ställer vi ordning anläggningen för de som vill promenera eller jogga, då genom att vi klipper, kantslår och röjer, då är ni varmt välkomna att promenera i spåret samt rasta hundar (med påse för att städa upp efter hunden).

 

Vi ber nu alla om hjälp, vänligen sprid detta till de som ni känner, under vintern åker man skidor på längdspåren och ytorna i Degersjön, man promenerar ej där. Ser ni någon som glömt detta, vänligen påpeka detta med bestämd men vänlig ton.

Adress

Husums IF SK - Skidor Utås 100 896 91 Husum

Kontakt

E-post: info@husumskidor.se

Drivs med KlubbenOnline

Logga in

SPONSORER 2023-2024