Headerbild

Kategorier

Friluftsgudstjänst i full sommarprakt!

2017-07-09 i Allmänt

Prenumerera via:

RSS

Den årliga friluftsgudstjänsten hölls söndagen den 9:e juli på Degersjöns friluftsområde i full sommarprakt med strålande väder och en lätt bris. Gudstjänst, sång, klubbens pris och stipendieutdelning, vilken dag!

Som traditionen bjuder håller Grundsunda församling friluftsgudstjänst på Degersjöns friluftsområde en söndag under sommaren. Detta år hölls gudstjänsten den 9:e juli i strålande väder under ledning av präst Ingrid Skagersten. Medverkade gjorde även kyrkvärd Margaretha Johansson samt gudstjänstvärd Ann-Charlotte Lundin och kantor Göran Lundberg.

Präst Ingrid Skagersten leder gudstjänsten på Degersjön. Foto: Jens Boveng

Medverkade i gudstjänsten med fina sånginsatser gjorde även skidklubbens Johannes Ulander och Viktor Olsson som framförde fyra olika stycken.

Johannes Ulander och Viktor Olsson. Foto: Jens Boveng (klicka på foto för att lyssna på Sommarlängtan av Ted Gärdestad med Johannes och Viktor).

Husums IF Skidor delade även ut klubbens pris som i år tilldelades en kille och en tjej, killen är Njord Spovmark som för sin entusiasm inför skidåkning och nytända intresse för att träna mer, samt deltaga i tävlingar, till inspiration för andra och verkar som en god förebild.

Tjejen är Elsa Eriksson som är mer eller mindre född på skidor, åker med en fantastisk fin teknik som hon under säsongen 2016/17 fick belöning för samt kröna med att vinna Ski-Crossen under ICA Cup Distriksfinaler i Bollnäs.

Husums IF SK önskar stort grattis och fortsatt lycka och glädje i skidspåren till dessa två ungdomar.

Ulrik Ulander (träningsansvarig), Elsa Eriksson (D14, klubbens pris), Njord Spovmark (H15, klubbens pris) samt Karl-Gunnar Häggkvist (Eldsjäl!). Foto: Jens Boveng

Husums IF Skidor och familjen Häggkvist delar till minne av Karl-Gustav och Ann-Marie Häggkvist gärningar för Husums IF Skidor ut stipendie till hedervärda insatser för klubben, kan vara som aktiv eller ideell kraft.

I år tilldelas detta stipendie till den fantastiska ideella kraften Seppo Rantala som men sitt idoga arbete för skidklubben ser till att det tillverkas snö samt prepareras till fantastiska skidspår på Degresjöns friluftsområde. Seppo lägger varje säsong ned ett otal antal timmar vid snökanoner, i pistmaskin, på skoter eller allmänt vid spåren och är en stor del i klubbens verksamhet, utan snö och spår ingen skidverksamhet, tack Seppo!

Karl-Gunnar Häggkvist (son till Karl-Gustav och Ann-Marie samt utdelare av stipendie), Seppo Rantala (årets stipendiat för sina ideella insatser för klubben), Ulrik Ulander (träningsansvarig). Foto: Jens Boveng 

Dagen avslutades med fika och lotterier!

Husums IF SK tackar Grundsunda församling samt alla besökare för en fantastiskt fin förmiddag tillsammans i Degersjöns friluftsområde, välkommen åter nästa sommar!

Adress

Husums IF SK - Skidor Utås 100 896 91 Husum

Kontakt

E-post: info@husumskidor.se

Drivs med KlubbenOnline

Logga in

SPONSORER 2023-2024