Headerbild

Husum Skidor 100 år, en riktig succé!

2017-01-31 i Allmänt

Vad mer kan man säga. Att vakna på lördagmorgonen full av förväntan över hur helgen ska bli. Solen skiner, perfekt temperatur och nypreparerade spår!
Redan då kändes det att det skulle bli något speciellt.
Att sedan summera helgen på söndagen vid 17.00 och känna att allt hade klaffat. Alla berömmande ord och klappar på axeln visade då att våra planer som började i november skulle visa sig vara helt rätt. Men vi tar det från början.

 

Lördag 28/1 2017 - Tour 100 Dag 1

Lördagen gav som sagt var ett fantastiskt väder. Redan klockan 9 rullade de första bilarna in på parkeringen och en och halv timme senare var det fullt.
Invigning med nationalsång framförd av Johannes Ulander ackompanjerad av Robin Hörnkvist blev en perfekt start på tävlingarna.

Johannes Ulander framför Nationalsången, akompanjerad av Robin Hörnkvist. Foto: Maria Olsson

Sedan flöt förmiddagens Husumskidan på bra med många fina insatser i de fina spåren.

Husumskidors åkare Nora Nordqvist i fin diagonalåkning. Foto: Maria Olsson

Den glädje som syntes i alla besökare gav tidigt bevis på att vi gjort rätt satsning.
Livemusik med Robin, Mattältet som fylldes med mat- och fikagäster och spark och speed-ski bana som prövades av så väl gammal som ung.

Sparkbanan i fullt utnyttjande med glada barn och vuxna. Foton: Maria Olsson

Att flytta omklädningen till skolan och erbjuda bad visade sig också mycket uppskattat.
Sedan när skymningen kom och det var dags för sprinttävlingen, HIF 100 Sprint, så blev det bara bättre och bättre. De tända marchallerna längs längs sjön och en omväxlande och rolig bana gjorde kvällen till en riktig fullträff!

Sprintbanans start på sjön, omgärdat av marschaller ansluter till ordinarie spår. Foto: Maria Olsson

Invigning och firande med sång, tal och intervjuer samt vackert fyrverkeri på den mörka kvällshimlen gjorde att inramningen och stämningen blev fantastiskt. Ett godisregn bidrog också till att höja stämningen ytterligare.
Visst var det lite strul med tidtagningen ett tag men allt löste sig och glädjen bland alla barn och ungdomar gick inte att ta miste på!

Glada barn med chokladmjölk från en av helgens sponsorer, Norrmejerier. Foto: Maria Olsson


Det blev helt enkelt en kväll att minnas och som verkligen satte en fin punkt på den första av våra två jubileumsdagar.

 

Söndag 29/1 2017 - Tour 100 Dag 2

Sedan kom söndagen med ett lite bistrare väder, blåsigare och huttrigare. Men det påverkade inte åkarna nämnvärt. Stämningen var fortsatt fantastisk, vilket säkert minnet av gårdagskvällen bidrog till. I sorlet hördes det återkommande om vilken häftig upplevelse det hade varit!
Kl 11.00 gick så startskottet för CoreIT Racet med tävlingens yngst deltagare Rasmus Mjörndal som första startande.

Kanske ropar Rasmus -"Kolla, kolla, de fyller 100 år!!" till Håkan Wallberg? Foto: Maria Olsson


Sedan genomfördes ytterligare en fin tävling med många fina prestationer. Men framför allt trevligt att se så många glada skidåkare utan allt fokus på seger utan en stor glädje över att få delta.

Kärlek och stolthet efter avklarad tävling och fina priser! Foto: Maria Olsson 

Även under söndagen så fanns både speed-ski och sparkrace att testa på. Från mattältet hördes berömmande ord om det goda maten, - vilken fantastisk kycklinggryta!! (med ris). Hamburgarna gick åt som smör och alla goda bakverk som föräldrarna bakat tog slut.

Avslutningen blev även den en glädjens stund då en stor del av alla deltagare var kvar för att delta i prisutdelning och utlottning av våra fina priser för 100 års touren.

Vinnarna i Tour 100 erhåller priser från Intersport i Örnsköldsvik. Foto: Sara Lagerskog-Eriksson

Alla klassvinnare belönades med presentkort för segern i touren och många glädjerop hördes då någon vunnit allt från flygningar, presentkort, Surfplattor till skidslipningar i vår utlottning. Det är så man avslutar ett 100 års jubileum i Husum!

 Elis Tingelöf från Sollefteå Skidor, nöjd vinnare av en skidslipning med hotbox från Jämtlands Skidservice. Foto: Maria Olsson

Vi vill tacka alla som varit med och gjorde denna historiska helg till något att minnas, den kommer ju aldrig mer igen. 

100 åringen visar sig ju vara en stark och livskraftig jubilar.
Vi riktar ett stort tack till deltagare, publik, funktionärer, sponsorer och samarbetspartners som alla bidraget till att det blev en sådan fin och trevlig helg.

Vi ses i ett skidspår någon annanstans med samma glädje och värme!

Avslutar med ett foto på vår gamla pistmaskin som är till salu, där besökarna funderade på om det ingår snö i köpet. :) Foto: Maria Olsson 

Med vänliga hälsningar
Ulrik Ulander
Tävlingsansvarig

Adress

Husums IF SK - Skidor Utås 100 896 91 Husum

Kontakt

E-post: info@husumskidor.se

Drivs med KlubbenOnline

Logga in

SPONSORER 2022-2023