Headerbild

Kategorier

Snöläger i Klimpfjäll 2-4/12 2016

2016-12-06 i Allmänt

Prenumerera via:

RSS

Så har då årets kickoff på snö för klubbens åkare genomförts i Klimpfjäll.

Vi startade på fredagmorgon den 2 december med avresa från Husum. 3 bilar och en minibuss tog oss de 35 milen mot fjällvärlden och till Klimpfjäll. Vi hade även en bil som ankom senare på em vilket att totalt var vi 23 st.

 

Vi landade till lunchtid och fick då avnjuta en god lunch på Hotell Klimpfjäll. Därefter var det incheckning på Villa Heidelberg en stor och fin anläggning där vi alla fick plats med både fina rum och fina allmänna utrymmen.

 

Därefter följde första skidpasset kl 13.30 och det var en fröjd att se och höra med vilken glädje alla barn kastade sig ut i skidspåret.

Visst var det lite kallt men inga ledsna miner för det.

 

Sedan fortsatt vi med träning fredag em, lördag fm + em samt söndag fm. Totalt 5 pass.

Tyvärr var vädret lite lurigt då det på lördag pendlade mellan -15 till -18 grader. Detta gjorde att vi hoppade över ett pass mitt på dagen och istället njöt och hejade fram de svenska deltagarna i längdspåret och på skjutvallarna. På söndagen så blev det väderomslag då det på morgonen var +2, regn samt blåsigt. Men inte heller det skrämde våra åkare som med glädje gav sig ut i spåret bl.a för en träningstävling som en bra avslutning på lägret.

 

På lördagkväll hade vi en gemsam aktivitet där det stod hopp och lek på schemat och i den gnistrande kalla kvällen så åktes det stjärtlapp, sopsäck och madrass ända fram till läggdags!

 

Under helgen har vi själv lagat mat (under ledning av Anna) där alla har hjälpt till och bidragit. Vi tackar Anna för den goda maten och den goda servicen.

Vi avslutade lägret med lunch innan resan hem till Husum igen.

 

Vi skicka en eloge till alla barn som skött sig fantastiskt bra och alla har tagit hand om alla och skapat en fantastisk gemenskap.

 

Nu laddar vi för skidpremiären som går av stapeln nästa helg i Sollefteå.

 

Glada skidhälsningar

Ulrik Ulander

Adress

Husums IF SK - Skidor Utås 100 896 91 Husum

Kontakt

E-post: info@husumskidor.se

Drivs med KlubbenOnline

Logga in

SPONSORER 2023-2024