Headerbild

Kategorier

Albins reflektioner över säsongen 2015/16

2016-05-24 i Allmänt

Albin Eriksson, junior i Husums IF Skidor tillbringar sin vardag i Sollefteå som elev vid RIG Längd, ger oss här en sammanfattning av sin säsong 2015/16.

Träning och Tävling:

Min säsong har varit väldigt upp och ner. Sommaren flöt på bra och jag kombinerade jobb och träning på ett bra sätt. Jag var även med på ett elitläger (i Idre fjäll). En bra sommar följdes upp av en dålig höst där jag började skolåret (andra skoldagen) med att bryta tummen. Tyvärr fortsatte eländet och hela hösten fylldes med en massa sjukdomar.

 

Som tur var lyckades jag hålla mig frisk till båda våra snöläger i början på vintern. Det ena i Mounio och det andra i Saxnäs. Mycket roliga och givande läger med skidgymnasiet. Men med så pass mycket träningstid förlorat så fick jag en tung start på tävlingssäsongen och jag var inte alls nöjd efter den första cuphelgen i Idre. Det är egentligen bara 2 st tävlingar som jag känner mig riktigt nöjd med och det är Husumskidan och JSM sprinten då jag slutade på en 13:e plats totalt (10:a i prologen).

 

Vi avslutade skidåret med ett Läger i Stekkenjokk med 3,5 dagars skaråkning i strålande sol. Jag lyckades skrapa ihop ca 17,5 timmar.


Skolan och skidgymnasiet:

I år har det varit betydligt tuffare i skolan än förra året. Kurserna har blivigt rejält mycket svårare och vi har haft väldigt mycket plugg att göra. Men nu har jag snart klarat mig igenom detta år och börjar redan se fram emot 3:an då vi bara kommer läsa 4 st kurser som det ser ut just nu, väldigt skönt! Sammarbetet med skidgymnasiet går fortsatt bra och tränarna är engagerade och duktiga. I år har vi fått träna med både Per-Ola, Per och Tony vilket jag tycker har fungerat jättebra.

 

Albin Eriksson

Adress

Husums IF SK - Skidor Utås 100 896 91 Husum

Kontakt

E-post: info@husumskidor.se

Drivs med KlubbenOnline

Logga in

SPONSORER 2023-2024