Headerbild

Kategorier

Folksam Cup, vilken skidhelg i Sveg!

2016-02-29 i Allmänt

Årets upplaga av Folksam Cup är avslutad, Ångermanland slutade på en fin 5:e plats efter intensiva och spännande tävlingar under dagarna tre. Sveg visade upp sin skidanläggning i perfekt vinterväder med fina förhållanden.

Ångermanland kämpade sig igenom såväl tekniksprint, klassisk prolog om 2,5 km, jaktstart 5km fri stil samt avslutande parstafetter och distansstafetter med perfekta skidor och inställning!

Placeringen är mycket bra med tanke på att inte mindre än fem av sexton åkare var helt nya i Ångermanlandsdressen, de hade aldrig tidigare åkt Kalle-Anka Cup, ICA Cup eller Folksam Cup, bra jobbat!

Från Husums IF SK hade vi åkare med vana från tidigare tävlingar med, Lovisa, Olsson, Hugo Eriksson samt Alexander Gidlund. Vidare hade vi ledare i form av Jens Boveng, Sara Lagerskog-Eriksson, Ulrik Ulander samt vallaren Karl-Gunnar Häggkvist på plats.

Jaktstart (K 2,5km + F 5,0km) = 29

I stafetterna deltog Lovisa och Alexander i varsit distanslag, Hugo vaknade tyvärr med halsont på söndag morgon och var tvungen att avstå stafetterna.

Både Lovisa och Alexander gjorde jättefina sträckor för sina lag, Lovisa åkte första sträckan på 5km för lag 1 och växlade som 4:e lag, 20 sekunder från pallen. Lag 1 slutade på 8:e plats drygt 50 sekunder från pallen. Alexander körde andra sträckan för lag 2 och påbörjade klättringen för lag 2 som vid växling hade 24:e placering, Alexanders tid på den 2,5km långa sträckan var 6:e bäst och slutlig placering för lag 2 blev 15:e plats.

Väl kämpat alla från Husums IF SK samt Ångermanlands distriktslag!