Headerbild

Kategorier

ICA Cup, avklarat i vintrigt Ulricehamn!

2016-02-22 i Allmänt

Årets upplaga av ICA Cup blev en riktigt fin helg i Ulricehamn med såväl konst- som natursnö, lite, lite regn hanns också med, men det var så lite så det struntar vi i! Husum representerades av Elsa Eriksson (D13), Viktor Olsson (H13), Sigrid Hübenette, S

Helgen bjöd på mycket skidåkning och många tävlingar för ungdomar representerade inte färre än 20st olika distrikt med hela 348st startande för de olika distrikten!

 

Fri stil gällde för alla tävlingar under helgen.

 

Fredag 20/2

Distans på schemat men en ganska tuff 3,3km slinga som bland annat bjöd på en start i motlut, vilket många åkare inte var vana och tidigt drog på sig stumma ben.

 

Lördag 21/2

Sprint med intervallstart och inga "heat" utan tävlingen avgjordes i ett lopp med full fart i 800m.

 

Skicross med intervallstart och ett enda lopp i "full fart", här gällde det dock att kombinera fart med skidkontroll genom vändportar, orgeltramp, slalom i olika former, hopp, "limbo hinder", discolada med mera.

 

Söndag 22/2

Staffetternas dag, skicross stafetter (4 åkare i varje lag) 800m i "heat" med kval, kvartsfinal, semifinal och final, nästan identisk bana som på lördag, men vissa korrigeringar hade gjorts. Ångemanland lade beslag på 6:e platsen efter tuffa kamper.

Kort stafett (4 åkare i varje lag) 1000m något korrigerad bana från Sprinten, nu med en extra uppförsbacke, Ångermanland följde den inslagna vägen från Skicorr och åkte in på en 6:e plats även i den korta stafetten.

Lång stafett (Ångermanland med 3 lag om vardera 4 åkare i varje lag) 2km, omvänd åkriktning från fredagens distans samt förkortad. Ångermanland placerade sig på 12, 13 och 22.

 

Totalt

När alla resultat från de olika kamperna summerades slutade Ångermanland på en fin 6:e placering av 20st deltagande distrikt.

 

Läs mer på följande sidor:

http://www2.idrottonline.se/UlricehamnsIF-Skidor/ArbetsrumArrangemang/ICACupriksfinal/Resultat/

http://www2.idrottonline.se/UlricehamnsIF-Skidor/ArbetsrumArrangemang/ICACupriksfinal/

 

Foton från tävlingarna (tagen med en mobil, beklagar kvalitet...)

Sigrid

Sigrid påväg uppför ett par tuffa stigningar

på fredagens distans

Elsa

Sanna

Elsa påväg uppför samma backe som Sanna, för att runda "Stora Eken" under distansen.
Sanna på väg uppför backe på distansen för att runda "stora eken" innen det blir en kort nedförsbacke. Viktor
Viktor, tampandes med Medelpad om 5:e platsen i korta stafetten på söndag, en kamp som Viktor fick fokusera till att säkra 6:e platsen.

Adress

Husums IF SK - Skidor Utås 100 896 91 Husum

Kontakt

E-post: info@husumskidor.se

Drivs med KlubbenOnline

Logga in

SPONSORER 2023-2024