Headerbild

Kategorier

Husums IF Skidor och Folksam Cup!

2016-02-14 i Allmänt

Stort grattis säger vi till de tre åkarna i ålder 16 år som tagit sig vidare till Riksfinalen i Folksam Cup, som detta år avgörs i Sveg. Hugo Eriksson, Alexander Gidlund och Lovisa Olsson har alla kvalificerat sig till årets upplaga. Hanna Jonsson har för

Ångermanlands distrikstlag presenterades efter Lilla Fjällrävenloppet på Skyttis i Örnsköldsvik, denna tävling satte punkt för en intensiv helg med inte mindre än tre tävlingar på tre dagar. Totalt har 11st tävlingar körts som varit uttagningsgrundande till Folksam Cup och av dessa räknas de sex bästa resultaten in för att avgöra vilka som tar plats i truppen. Som extra krydda var dagens tävling dessutom direkt avgörande för en plats i varje klass. Första åkare över mållinjen i dagens jaktstart var garanterad plats oavsett tidigare resultat.

 

Vi önskar de tre Husumåkarna samt hela distritslaget Ångermanland, all lycka i samband med riksfinalen i Sveg den 26-28 februari!

 

Läs mer om Folksam Cup på följande länkar:

Ångermanland:

http://www.skidor.com/Distrikt/Angermanland/Grenar/Langdakning/Tavling/FOLKSAMCUP/2016

Sveg - Riksfinalen

http://www.folksamcup.se/

 

 

Hugo Eriksson Hugo taktiskt avvaktande bakom hårt körande Vilgot Lindh från Bondsjöhöjdens IK. Hugo avgick med segern efter att ha avgjort med cirka kilometern kvar av loppet.
Alexander Gidlund Stark Alexander, "raskandes" för att trygga tredjeplatsen i dagens jaktstart.
Lovisa Olsson Stort glidande Lovisa efter att ha haft ledningen genom hela loppet och kunnat defilera in i mål med marginal på drygt en och en halv minut till tvåan. 

Adress

Husums IF SK - Skidor Utås 100 896 91 Husum

Kontakt

E-post: info@husumskidor.se

Drivs med KlubbenOnline

Logga in

SPONSORER 2023-2024