Headerbild

Allmän träningsinfo

INFORMATION KRING VÅRT TRÄNINGSUPPLÄGG

Gruppindelning
Barn och ungdomar utvecklas väldigt olika. I en grupp 11-åringar kan man finna barn med en utvecklingsnivå motsvarande en 9-åring och barn motsvarande en 14-åring. Barnen börjar dessutom träna vid olika åldrar och har olika ambition med sin träning.

Barnen delas, av tränarna, in i olika träningsgrupper utifrån åkarnas ålder – men det är inte ovanligt att barn, utifrån kunnande och utvecklingsnivå, placeras i en träningsgrupp med yngre (eller äldre) åkare. 

Träningsgrupperna är dock inte helt fasta, utan det kan hända att ett barn tränar med de yngre då det gäller barmarksträningen, men tillhör de äldre på skidåkningen, eller tvärtom.

Träningstider 
Träning sker normalt på tisdagar och torsdagar kl. 18.00 i Degersjön (om inte
annat angivits). Träningen är ca 1–1,5h. Efter träningen finns det saft och en smörgås till de aktiva.  

Under hösten tränar vi inomhus i Husums Sporthall. Det gör vi på torsdagar 17.30-19.00 (de yngsta 17.30-18.30).

På senhösten brukar vi boka idrottshallen i Husum en period för antingen tisdagar eller torsdagar beroende på vilka tider som finns att tillgå.

Klädsel
Det är viktigt att barnen har rätt klädsel för den träning som ska bedrivas. Tänk på att jobba med lager på lager. Istället för en varm overall som man blir väldigt varm i om man är aktiv så välj flera lager så att man kan klä av och på sig utifrån vilken aktivitet man genomför.

Vid inomhusträning så ska man alltid ha skor inomhus för att minska halkrisken. En vattenflaska är alltid bra att ha för att kunna fylla på vätska under träningen.

Köldgräns
Normalt är köldgränsen för träning -15 grader på träningsplatsen.
Föräldrar och de aktiva tar ansvar för att titta på hemsidan eller kontakta tränare om man är osäker inför träning och inte har hört något.

Adress

Husums IF SK - Skidor Utås 100 896 91 Husum

Kontakt

E-post: info@husumskidor.se

Drivs med KlubbenOnline

Logga in

SPONSORER 2023-2024